Vladimir Zelenski: Întâlnirea cu Putin va avea loc. Ora și locul sunt doar niște detalii

Te rugăm să distribui acest articol:

Potrivit șefului Ucrainei, Vladimir Zelenski, totul merge spre faptul că „întâlnirea cu omologul său rus Vladimir Putin va avea loc, iar ora și locul sunt deja detalii”. Declarația președintelui ucrainean vine după ce săptămâna trecută, Vladimir Putin a acceptat oferta acestuia de a se vedea, sugerând însă ca întâlnirea să aibă loc la Moscova, informează Realitatea.md

„Am dat deja o sarcină șefului biroului prezidențial, Andrii Yermak, cerându-i să contacteze administrația președintelui Putin și să stabilească de comun acord, un interval de timp și un loc sau oraș unde ne vom putea întâlni”, a spus Zelenski.

Săptămâna trecută, într-un mesaj video adresat liderului rus, acesta i-a solicitat „să se întâlnească oriunde în regiunea ucraineană a Donbasului, unde războiul este în curs de desfășurare”.

În calitate de răspuns, Putin a îndemnat Kievul, să poarte în primul rând un dialog cu conducerea RPD și LPR, și abia mai apoi cu Kremlinul. El a adăugat că „este gata să-l primească pe Zelenski la Moscova în orice moment, dacă acesta vrea să discute pe larg relațiile bilaterale dintre Rusia și Ucraina”.

Tensiunile din sud-estul Ucrainei au crescut considerabil în ultima vreme. În republicile autoproclamate, acuzațiile privind sursa ce determină escaladările sunt îndreaptate către Forțele Armate din Ucraina, iar Kievul și țările occidentale le redirecționează spre activitatea militară a armatei din Rusia.

Moscova a subliniat în repetate rânduri că este interesată să stabilizeze situația cu vecinii săi și a explicat, de asemenea, că nu va ataca prima pe nimeni.

Vezi și: Rusia blochează activitatea organizației lui Navalnîi și pregătește desemnarea ei drept „extremistă”, în aceeași categorie cu Al-Qaida

Te rugăm să distribui acest articol:

Site Footer

Share