(ULTIMA ORĂ) Victorie pentru Maia Sandu la CC: Judecătorii au MENȚINUT decretul privind desemnarea lui Igor Grosu pentru funcția de Prim-ministru

Te rugăm să distribui acest articol:

Judecătorii Curții Constituționale au menținut decretul președintelui Republicii Moldova nr. 47-IX din 16 martie 2021 privind desemnarea candidatului Igor Grosu pentru funcția de Prim-ministru, după ce astăzi au examinat o sesizare a socialiștilor. Hotărârea Curții a fost pronunțată câteva minute în urmă.

Potrivit Constituției, Igor Grosu are la dispoziție 15 zile pentru a prezenta Parlamentului noua componență a Guvernului și un Program de guvernare. Pe de altă parte, dacă Igor Grosu nu trece de votul deputaților, președintele țării este în drept să semneze decretul cu privire la dizolvarea Parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a nominalizat săptămâna trecută, 16 martie 2021, pe Igor Grosu drept candidat la funcția de Prim-ministru.

„Am luat act de decizia doamnei Mariana Durleșteanu de a-și retrage candidatura pentru funcția de Prim-ministru. Având în vedere că nu există la moment un candidat care să fie susținut de o majoritate parlamentară absolută formalizată, am decis să-l înaintez pe Igor Grosu la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. I-am cerut domnului Grosu să pregătească programul și să formeze echipa de guvernare cu care să meargă în Parlament”, a spus Maia Sandu.

Înainte de a anunța candidatura la funcția premier, pe parcursul zilei, Președintele Republicii Moldova a avut consultări separate cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare referitor la situația politică din țară.

Te rugăm să distribui acest articol:

Site Footer

Share