STRASBOURG // A fost lansat planul Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru anii 2021-2024

Te rugăm să distribui acest articol:

Planul Consiliului Europei pentru Republica Moldova, care cuprinde perioada 2021-2024, a fost lansat astăzi la Strasbourg. Potrivit autorităților de la Chișinău, documentul își propune să aducă legislația, instituțiile și practicile naționale în conformitate cu standardele europene, informează Jurnal.md

Secretarul general al forului european, Marija Pejčinović Burić: „Noi trebuie să creștem capacitățile autorităților de a recupera bunurile dobândite ilegal, a combate spălarea de bani și finanțării terorismului, dar și alte practici corupte și ilegale. De asemenea, avem de lucru în continuare la capitolele combaterea discriminării drepturilor copiilor, educație pentru cetățenie democratică, îmbunătățirea legislației și practicii electorale.”

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova: „Cel de-al treilea Plan de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova, document pe care îl lansăm astăzi, va continua în direcția stabilită de eforturile precedente. Lupta împotriva corupției și reforma justiției sunt prioritatea nr.1 al acestei foi de parcurs. Planul de acțiuni pentru 2021-2024 conține soluții pentru gestionarea pandemiei de Covid-19, inclusiv intervenții pentru apărarea drepturilor omului în sectorul de sănătate, dar și consolidarea autonomiei administrației locale.”

Acest plan nou va continua eforturile de îmbunătățire a legislației și practicilor ce guvernează internetul și mass-media, precum și cele de combatere a violenței împotriva femeilor și copiilor. Acesta este al treilea plan de acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova. Cele anterioare au acoperit perioadele 2013-2016 și 2017-2020.

Vezi și: Președintele Maia Sandu a discutat cu Președintele Comisiei de la Veneția despre reformarea justiției și combaterea corupției

Te rugăm să distribui acest articol:

Site Footer

Share