Rusia expulzează un diplomat italian, ca represalii la expulzarea a doi funcționari ruși în luna martie

Te rugăm să distribui acest articol:

Rusia a anunțat luni expulzarea unui diplomat italian ca represalii la ”acțiuni neamicale și nejustificate” ale Romei, care a expulzat la finalul lunii martie doi funcționari ruși pentru un caz de spionaj, informează Agerpres.ro

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe rus, atașatul naval la ambasada Italiei la Moscova a fost declarat ‘persona non grata’ și trebuie să părăsească teritoriul Federației Ruse în termen de 24 de ore.

Această decizie a fost semnalată ambasadorului italian, convocat la MAE rus.

Diplomația italiană a reacționat, declarând că decizia Rusiei de a expulza un diplomat italian aflat la post la Moscova este una neîntemeiată și incorectă.

Am aflat cu profund regret decizia Federației Ruse de a expulza atașatul naval adjunct. Considerăm această decizie drept fără fundament și incorectă întrucât a fost luată ca represalii la o măsură legitimă a autorităților italiene în apărarea propriei lor securități”, indică un comunicat al Ministerului de Externe italian.

Vezi și: România îl declară persona non grata pe adjunctul atașatului militar rus la București. Ambasadorul Kuzmin, chemat luni la sediul MAE pentru a i se transmite decizia

Te rugăm să distribui acest articol:

Site Footer

Share