Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu preşedintele CEDO, Robert Spano. Ce au discutat cei doi oficiali

Te rugăm să distribui acest articol:

Jurisprudenţa Curţii Europene pentru Drepturile Omului în cazurile ce ţin de Republica Moldova şi tipurile de adresări către instanţă din partea cetăţenilor R. Moldova au fost principalele subiecte discutate în cadrul întâlnirii preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu preşedintele CEDO, Robert Spano, ce a avut loc ieri, la Strasbourg.

Mulţi cetăţeni moldoveni care nu-şi găsesc dreptatea în sistemul naţional de justiţie se adresează la CEDO. În discuţie cu domnul judecător, am reconfirmat angajamentul meu de a reforma justiţia din Republica Moldova pentru a reduce cazurile de abuz, încălcările procedurale sau ale drepturilor omului în sistemul naţional, astfel încât cetăţenii să obţină soluţii pe cauzele lor acasă”, a spus Preşedintele Maia Sandu

În cadrul discuţiei, şeful statului a reiterat angajamentul Republicii Moldova de a continua colaborarea cu CEDO şi preluarea bunelor practici din jurisdicţia Curţii, ce asigură respectarea adecvată şi plenară a drepturilor oamenilor în R. Moldova.

Vezi și: DOC // PDM a adresat un demers Ministerul Sănătății privind vaccinarea funcționarilor publici: „Este imperios necesară!”

Te rugăm să distribui acest articol:

Site Footer

Share