Ludovic Orban este candidatul PNL pentru funcția de premier al României

Preşedintele Klaus Iohannis are, vineri, consultări cu partidele parlamentare, în vedere formării unui nou Guvern, după ce Parlamentul a adoptat moţiunea de cenzură prin care i-a fost retrasă încrederea Cabinetului Dăncilă. Chiar dacă iniţial liderul PSD Viorica Dăncilă anunţase că social-democraţii vor participa la consultările de la Cotroceni, ulterior aceasta a spus că a anunţat că PSD nu va mai merge, pentru că nu a existat un Comitet Executiv în partid pentru a lua această hotărâre, transmite Mediafax.ro

Potrivit sursei, Ludovic Orban a declarat că este candidatul PNL pentru funcția de premier, iar la finalul consultărilor de la Cotroceni a mai subliniat, că o listă a noului Cabinet va fi făcută publică numai după ce va exista o decizie în forurile statutare ale PNL şi după ce vor fi purtate discuţii cu alte partide.

„Am prezentat preşedintelui României Klaus Iohannis mandatul acordat de PNL, în cadrul consultărilor constituţionale, după căderea Guvernului PSD. Poziţia PNL e foarte clară. În cazul în care există posibilitatea unui acord pentru anticipate, noi susţinem revenirea la popor, încredinţarea cât mai rapidă cetăţenilor români a posibilităţii de a decide un nou Parlament. În cazul în care nu e posibil acest lucru şi dacă ioahnnis ne solicită să formeze guvernul, PNL este pregătit să formeze un guvern în jurul PNL. Voi prezenta public o listă a Cabinetului numai după numai după o decizie a forului statutar al PNL şi a discuţiilor cu alte partide”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul consultărilor de vineri la Cotroceni, cu Klaus Iohannis.

Întrebat dacă PNL e dispus să formeze un Guvern cu PMP, UDMR, Ludovic Orban a răspuns: „Suntem la debutul consultărilor. Vom urmări poziţiile exprimate de partidele politice. Sigur că din partea noastă există disponibilitate la dialog, cooperare, noi ne dorim ca formaţiunile politice care au contribuit la căderea PSD să continue un proiect comun”.

Chestionat dacă PNL ar fi de acord să facă parte din Guvern şi cei din Pro România, Orban a replicat: „Am văzut că au alte planuri pe moment. Vom vedea”.

Comentează