Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, despre necesitatea învestirii unui guvern ”de salvare națională” de către actualul Parlament

Te rugăm să distribui acest articol:

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a vorbit despre necesitatea învestirii unui guvern ”de salvare națională” de către actualul Parlament, notează Voxreport, cu referire la un comunicat al PAS.

„În afară de disputele legate de Constituție (la care care vom reveni neapărat), văd multe discuții despre necesitatea învestirii unui guvern ”de salvare națională” de către actualul Parlament. Chiar dacă asta ar înseamna amânarea (sau chiar anularea) alegerilor anticipate, admitem pentru o clipă așa un scenariu. Întrebarea este următoarea: cu voturile cui se poate învesti un astfel de guvern în condițiile în care pentru aceasta sunt necesare 51 de voturi? PAS are 15 mandate, PPDA are 11 mandate, PUN are 1 mandat, PD are 11 mandate.

În total obținem 38 de mandate. Mai este nevoie de încă minim 13 mandate. De unde le luam? De la Dodon+Nichiforciuc&Andronache (39 de mandate)? De la Șor-Pentru Moldova (16 mandate)? De la Pro Moldova (7 mandate)?

De asta și zicem – în actualul Parlament nu se poate face o majoritate credibilă care să învestească un guvern care să lucreze pentru oameni. De aceea, fără alegeri parlamentare anticipate, grupările Dodon-Plahotniuc-Șor-Nichiforciuc&Andronache vor continua să controleze Republica Moldova.

Mai este un lucru interesant. Scopul de facto a grupărilor Dodon-Plahotniuc-Șor-Nichiforciuc&Andronache nu este guvernarea țării. Cu atât mai mult guvernarea eficientă a treburilor publice. Scopul lor, dincolo de continuarea hoțiilor, este evitarea anticipatelor. Și – cred ei – odată cu aceasta, poate, va scădea ratingul oponentului. Adică ei joacă șah, nu fac politică. Cred că e timpul să le dăm mat.”

Te rugăm să distribui acest articol:

Site Footer

Share