Autoritățile din Rusia și Ucraina vin cu noi detalii cu privire la întâlnirea lui Putin cu Zelenski

Te rugăm să distribui acest articol:

Pe fondul escaladării din estul Ucrainei și al acumulării de trupe ruse lângă granițele ucrainene în primăvara anului 2021, președintele ucrainean Vladimir Zelenski l-a invitat pe președintele rus Vladimir Putin să se întâlnească în Donbas, informează Realitatea.md

Reacționând la invitație, Putin a spus că conducerea ucraineană înainte de „a discuta problemele din Donbas” ar trebui mai întâi să poarte negocieri cu așa-numitele „RPD” și „LPR”, republicile populare Donețk și Luhansk.

Dacă Zelenski dorește să organizeze o întâlnire privind dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Kiev și Moscova, atunci îl aștept oricând vrea și va fi disponibil să vină la Moscova”, a zis Putin.

La scurt timp, șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse Dmitri Kozak a spus că Moscova le-a propus Germaniei și Franței să organizeze o întâlnire în Donbas cu participarea Ucrainei și a organizațiilor separatiste „L / DPR”, ofertă pe care președintele Ucrainei a respins-o, spunând că nu va accepta să comunice cu „teroriștii”.

Ucraina este certă de un lucru, că acum, în Europa există un singur război, cel împotriva țării noastre. Este deja al optulea an de când au început confruntările din Donbas. Acest lucru trebuie rezolvat, iar în acest sens avem nevoie de negocieri prezidențiale directe, între Ucraina și Federația Rusă”, adăugând în cele din urmă că se gândește la o întâlnire la Vatican.

Te rugăm să distribui acest articol:

Site Footer

Share